חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק מ"י 51618-01-12

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום באר שבע
51618-01-12
26.1.2012
בפני :
עידו רוזין

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד חוקר שמואל שמואל
:
1. מחמד אלעסם
2. אחמד אל אעסם

עו"ד עידו פורת
עו"ד גגולה יוסי
החלטה

בפני בקשה להורות על מעצרם של המשיבים למשך 7 ימים בחשד לביצוע עבירה של החזקה ושימוש בסמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית.

אתמול, בסביבות השעה 16:00, נערך חיפוש  על פי הנטען בבקשה "בבית עסקם של החשודים בתל שבע", ובתוך מחסן מצאו שקית מוסלקת עם סם החשוד כסם מסוג קוקאין במשקל של 253.2 גרם.

השאלה העיקרית היא האם יש בתיק החקירה די ראיות לביסוס החשד הסביר, לכך שהסם נמצא בבית עסקם של החשודים.

המשיבים הינם אחים. המשיב מס' 1 בן 50 שנים והמשיב מס' 2 - בן 47 שנים.

לאף אחד מהמשיבים אין עבר בתחום הסמים.

למשיב מס' 1 אין כל הרשעה קודמת.

למשיב מס' 2 הרשעה אחת - בעבירה של נהיגה פוחזת.

המשיב מס' 1 מנהל עסק של מספוא לחיות בתל שבע.

לטענת שני המשיבים שהיו שותפים במעמד החיפוש - הסם כלל לא נמצא בתוך בית העסק, אלא במרחק של 200 מ' ממנו, במגרש סמוך אשר שייך לאביהם של שני המשיבים, שהוא בן 72, במצב בריאותי לא תקין ומחובר לחמצן. עוד נטען, כי על אף שהבעלות שייכת לאביהם של המשיבים, הרי שבפועל החזקה במחסן נמסרה למועצה המקומית תל שבע.

מדו"ח הפעולה של השוטרים עולה שהסמים נמצאו לאחר שהחיפוש נמשך "ממול".

אין פירוט מדוייק לגבי מקום הימצאותם של הסמים, ואין בתיק החקירה מידע או מפה לתמוך בטענת נציג המבקשת לפיה הסמים נמצאו בתוך תחום המפעל.

מכלל הראיות והמסמכים שהובאו בפני, אין לי אלא להניח שהסמים אכן לא נמצאו בתחום המפעל, אלא כאמור במחסן שנמצא על מגרש סמוך, אשר אינו נעול ופתוח לכל.

אין מחלוקת שהחיפוש בוצע בעקבות מידע אשר הגיע לידי המבקשת.

עיינתי במידע האמור ועל מנת שלא לשבש את החקירה, לא אציין את תוכנו.

סבורני שעוצמת הראיות הקיימות כנגד המשיבים - אינן מספיקות לצורך הארכת המעצר.

המבקשת נמנעה מלבדוק את זהות הבעלים או המחזיק במגרש שבו נמצאו הסמים.

המבקשת נמנעה מלהציג ראיות הקושרות את המשיבים לבעלות או לחזקה במגרש שבו נמצאו הסמים.

המבקשת נמנעה מלבצע את פעולת חקירה מס' 1, שהיא פעולה חשובה מאוד, והיה מקום לבצעה לפחות מאז מעצרם של המשיבים (אתמול בסמוך לשעה 16:00).

אמנם המשיבים נכחו בזמן החיפוש, ואולם אין בכך כדי להגביר את החשד כנגדם, וזאת מאחר והמשיבים נתבקשו על ידי נציגי המשטרה להתלוות אליהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>